Sergiu Mocanu

Sergiu Mocanu: „Biserica din Moldova este frâna spre Europa şi România”

Vasile Cojocari

„Eu consider toată „maidanizarea” asta a bisericii o chestie de striptease spiritual, tot ceea ce fac conducătorii statului ăsta când merg pe la toate sărbătorile creştine să-i filmeze prin toate bisericile şi pupând toate icoanele”, afirmă Mocanu.
În opinia sa, biserica din Republica Moldova este mai periculoasă decât armata a 14-a, iar marea problemă ar fi că „biserica este cea mai mare frână la ora actuală spre Europa şi România”.  

„Această armată de preoţi, îmbuibaţi aici, te înspăimânţi. Nu numai faptului că sunt cu epoleţi şi aserviţi FSB-lui rusesc, mjoritatea de la mitropolit până jos, nu numai pentru asta, ci pentru faptul că sunt necărturari foarte mulţi dintre ei. Din păcate, şi cei foarte mulţi care trăiesc idealul unirii fără să vrea ajung în mrejele acestei biserici. Fiindcă pe poarta asta au ieşit foarte mulţi unionişti înapoi spre Uniunea Sovietică. Li s-au băgat la un moment dat tot felul de chestii „domnule homosexualismul european, globalismul, oculta internaţională, marea finanţă” şi tot aşa. Ăştia au început să dezvolte tot felul de teorii conspiraţioniste şi până la urmă au ajuns în braţele bisericii ruse şi ruşilor cu care s-au identificat ca şi cum la un adăpost de sodomie”, a adăugat politicianul.
 Sergiu Mocanu a specificat că biserica din Moldova reprezintă o dublă problemă. „Este o problemă de mentalitate imperială de propagandă rusească. A doua problemă este o corupţie inemaginabilă. Este o mafie inemaginabilă care conlucrează cu mafia laică”, a mai conchis ex-deputatul.
Sursă: Adevărul.ro