Sergiu Sîrbu, transferat din arest la domiciliu sub control judiciar. Decizia magistraților

Ala Găină

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, cercetat într-un dosar penal de îmbogățire ilicită, este liberat provizoriu sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost emisă la mijlocul lunii iunie de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Ex-deputaţii Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi şi Artur Reşetnicov au fost reţinuţi pe 2 februarie. Ei sunt cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracţiunii din care făceau parte.

Procuratura Anticorupție a anunțat că a formulat învinuirea lui Sergiu Sîrbu de corupere activă și că va trimite dosarul în judecată.

Potrivit oamenilor legii, fostul parlamentar comunist și democrat, afiliat mai nou Partidului Șor, este învinuit că ar fi încercat în 2015 să mituiască un alt deputat, propunându-i să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și să voteze proiecte de legi promovate de Partidul Democrat. Valoarea mitei, spun surse din procuratură, varia între 100.000 și 200.000 de euro.