Tancuri Transnistria

Sfidare! Noi aplicaţii militare ilegale au avut loc în regiunea transnistreană

Redacția Liber TV

O nouă sfidare la adresa Chișinăului! Noi aplicaţii militare ilegale au avut loc în regiunea transnistreană. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării din Rusia, în cadrul exerciţiilor au fost simulate condiţii asemănătoare celor de luptă.

Militarii Grupului Operativ al Trupelor Tuse din stânga Nistrului au tras cu mitraliere de calibru mare în vehicule blindate.

Reprezentanţii Biroului pentru Reintegrare nu au comentat, deocamdată, anunţul autorităţilor de la Moscova.

Subiectul privind aplicațiile militare din stânga Nistrului a fost discutat, la Chişinău, de către ministrul de Externe, Nicu Popescu şi viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko. Potrivit serviciului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii a fost reiterată poziția Chişinăului cu privire la necesitatea reluării procesului de retragere a trupelor ruseşti și evacuarea sau distrugerea munițiilor de la depozitul din Cobasna.

La începutul anului, soldaţii ruşi din stânga Nistrului au mai fost antrenaţi în aplicaţii militare. Atunci, Nicu Popescu a declarat că atât prezenţa trupelor ruse în regiunea transnistreană, cât şi exerciţiile lor militare sunt ilegale.