SIS, în ședință urgentă după explozia MGB-ului de la Tiraspol

Redacția Liber TV

Staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de șeful SIS, Alexandru Esaulenco.

„Suntem în proces de colectare a informațiilor. Preventiv, este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a spus Esaulenco. Nu se știe de unde au fost lansate și nici dacă există vreo legătură cu situația din țara vecină. Unele surse media scriu că într-o clădire alăturată s-ar fi baricadat autorii atentatului. Șeful SIS spune că nu există în prezent informații legate de acest lucru.

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa numitul MGB, a avut loc o explozie. Presa ucraineană spune că din imaginile de la locul exploziei din Tiraspol se vede un tub de la lansatorului de grenade rusesc „Tavolga”. Astfel de arme sunt utilizate doar în Rusia și Transnistria, precum și în Iordania, și în Gabon.

Ulterior, Biroul politici de reintegrare a emis o notă informativă prin care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în oraşul Tiraspol.