Socialiștii și comuniștii au boicotat, din nou, ședința Parlamentului. Ce i-a nemulțumit

Adrian Sirbu

Curtea Constituțională a devenit un jucător politic, iar astăzi, imaginea Înaltei Curți este grav afectată. Declarația aparține vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, după ce Curtea Constituțională a permis ca membrii Partidului Șor să candideze la alegeri, iar ulterior Comisia Situații Excepționale le va interzice acest lucru. În semn de protest, socialiștii și comuniștii au părăsit ședința Parlamentului. În replică, deputații PAS spun că reacția opoziției este una stranie.

„V-am chemat și vă chemăm să anulăm hotărârea Parlamentului privind prelungirea stării de urgență, să revenim la normalitate și să asigurăm instituțiile statului cu un mandat clar, imperativ și să asigurăm activitatea acestor instituții, astfel încât și justiția, care din păcate este compromisă, să revină la normalitate. Am ajuns unde am ajuns. Din păcate, astăzi toată țara a devenit martora acestor reglări”, a spus deputatul socialist.

Nu este pentru prima dată când fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor boicotează ședința Parlamentului, nemulțumirea principală fiind legată de prelungirea stării de urgență în Republica Moldova.