Socialiștii și comuniștii își vor dona salariul pentru o zi rudelor moldoveanului ucis în războiul din Israel

Adrian Sirbu

Deputații socialiști și comuniști au anunțat că își vor dona salariul pentru o zi de lucru familiei moldoveanului, ucis recent în războiul din Israel. Potrivit socialistului Vlad Batrîncea, bărbatul a lăsat în urma sa trei copii orfani – de trei, șapte și nouă ani.

La ședința Parlamentului din 26 octombrie vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a declarat că solicită Guvernului printr-un demers să acorde un sprijin financiar „familiei cetățeanului moldovean Petru Pușcov, originar din satul Colibabovca, raionul Leova, care a decedat în Israel la 11 octombrie”.

Potrivit socialistului Batrîncea, moldoveanul „a lăsat în urma sa trei copii orfani – de trei, șapte și nouă ani”.

Batrîncea a mai anunțat că deputații socialiști și comuniști au decis să doneze salariul pentru o zi de lucru familiei respective.

Amintim că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, a murit în Israel. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de 11 octombrie de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Potrivit Chișinăului, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

Recent, ambasadorul Moldovei în Israel Alexandr Roitman declara că, oficial, în Israel se află circa 13 000 cetățeni moldoveni: 7000 în construcții și 5000 îngrijiri la domiciliu. În Fâșia Gaza se aflau oficial circa 100 de moldoveni.