SONDAJ: 55% dintre moldoveni consideră că licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău este trucată

Ala Găină

82 la sută dintre moldoveni consideră că Aeroportul din Chișinău trebuie să rămână în posesia statului și doar 11 procente cred că acesta ar trebuie concesionat. Mai mult, 55 la sută dintre respondenții care au auzit de închirierea spațiile comerciale de la aeroport consideră că licitația va avea „un rezultat influențat sau controlat de actuala putere politică de la Chișinău. În același timp, 31 la sută cred că licitația este una corectă. Cel puțin asta arată datele Barometrului Socio-Politic, prezentat astăzi, la București, de către compania IMAS.

„Pe măsură ce autoritățile încearcă să credibilizeze tot felul de licitații care au loc legat de aeroport percepțiile populației merg în direcție opusă. Și marea majoritate, peste 80 la sută, consideră că aeroportul trebuie să rămână în proprietatea statului. O notorietate destul de scăzută a celor care aud despre scandalurile în privința închirierii unor spații de la aeroport. Doar 27 la sută au auzit de asta. Dar cei care auzit, 55 la sută, consideră că aceste licitații vor aduce un rezultat controlat în interesul celor aflați la putere”, a declarat directorul general la IMAS Chișinău, Doru Petruți.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1091 de persoane, în 91 de localități al Republicii Moldova. Sondajul a fost realizat în perioada 9-27 februarie.