De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 35 de minute

Sondaj: Ion Ceban câștigă alegerile locale în Chișinău din primul tur

Ala Găină

Actualul primar al municipiului Chișinău va obține al doilea mandat de primar din primul tur al alegerilor locale din 5 noiembrie. Asta arată o nouă ediție a sondajului iData, făcut public astăzi.

Potrivit studiului, Ceban a acumulat 61,8 la sută din voturile intervievaților deciși, pe locul al doilea, cu 19,6%, s-a clasat deputatul Lilian Carp, care este pretendentul PAS la funcția de primar în Capitală, iar pe locul al treilea se află fostul viceprimar de Chișinău, Victor Chironda, care a obținut o cotă de 5,4%.

Sondajul iData mai arată că, la nivel de țară, 19 la sută dintre cei chestionați au declarat că vor vota pentru candidații PAS, 11,8% susțin reprezentanții BCS, iar pe locul al treilea s-a clasat Mișcarea Alternativa Națională.

Studiul a fost realizat în perioada 31 august-7 septembrie pe un eșantion de 1021 de persoane din 366 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.