Sondaj: Trei formațiuni ar ajunge în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Cine câștigă alegerile prezidențiale

Ala Găină

Trei formațiuni politice ar accede în viitorul Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Conform unui sondaj prezentat astăzi de compania IMAS, este vorba de PAS, BCS și Blocul  „Victorie”. 

Cercetarea arată că la următoarele alegeri, Partidul Acțiune și Solidaritate ar urma să acumuleze 42,5% din voturile celor deciși. Pe locul doi s-ar clasa Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, cu 28,2%, iar pe locul trei s-ar afla Blocul „Victorie”, condus de Ilan Șor, cu 14,7%. La limita pragului electoral, s-ar afla Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, cu 4,4%.

Aproape două treimi din cetățeni cred că alegerile prezidențiale NU vor fi libere şi corecte. În același timp, aproape 70 la sută sunt convinși că va avea loc turul doi, potrivit datelor sondajului prezentat astăzi de IMAS.

Dacă în turul doi vor ajunge Maia Sandu și Igor Dodon – ipoteză împărtășită de 70 la sută dintre participanții la sondaj –, pentru cea dintâi ar opta 41,3 la sută, iar pentru oponentul său – 43,5 la sută dintre subiecții sondajului. Nouă la sută au declarat că nu ar merge la votare, iar șase la sută nu au avut un răspuns.

Studiul a fost realizat până în 19 mai, pe un eșantion de 1.088 de oameni din 89 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.