Șosea de centură, semafoare inteligente, parcări și drumuri renovate, promite Cristina Vulpe

Ala Găină

Orașul Chișinău are nevoie de o șosea de centură, de semaforizare inteligente, de parcări, inclusiv subterane, atât în centrul capitalei, cât și la periferii, iar astfel traficul rutier va fi descărcat considerabil. O spune candidata Partidului politic „Șansă”, Cristina Vulpe, care a promis să implementeze toate aceste soluții atunci când va ajunge în funcția de primar de Chișinău.

În opinia candidatei, o șosea de centură va reduce blocajul și va elibera traficul rutier cu 10-15%. „Intersecțiile moderne vor reduce cu încă 10%, iar semnalizarea inteligentă sau semafoarele inteligente vor ajuta la reglarea acestui trafic. Avem nevoie de parcă subterane și la nivelul solului, accesibile atât în centrul capitalei, cât și la periferii”, a declarat Cristina Vulpe în cadrul lansării sale în campania electorală.

Ea a promis renovarea drumurilor principale și secundare, precum și construcția drumurilor noi. De asemenea, împreună cu echipa spune că va crea o companie municipală modernă pentru construcția drumurilor, iar acest fapt va duce și la economisirea a 30% din resursele financiare ale orașului.

„Modernizarea curților blocurilor locative – nu vom mai vopsi vechile bănci și țevi care sunt în curțile noastre. Dar vom lansa un program nou – „Curtea modernă” și vom începe modernizarea curților noastre. La fel, vom moderniza fondul locativ – sistemul de încălzire, fațadele”, susține Cristina Vulpe.

Candidata a promis și derularea programului „capitalul matern”. „Este o susținere pentru tinerii părinți. Fiecare familie, pentru fiecare copil va primi un ajutor „bun” din partea noastră”, afirmă ea. La fel, a promis și asistență socială în mărime de o mie de lei pentru pensionarii cu o pensie mai mică de 5 mii de lei.

Potrivit ei, în capitală, de asemenea, va fi construit un parc imens de distracții „Chișinău land”, cu acces gratuit, așa cum este „Orhei land”. „Sunt dispusă să închei cu fiecare cetățean al municipiului Chișinău un contract în care să stipulez fiecare punct pe care l-am citit astăzi. Și dacă peste doi ani 70% din cele propuse în acest contract nu vor fi realizate, vom demisiona”, a mai spus Cristina Vulpe.

Conform tragerilor la sorți, Cristina Vulpe de la Partidul politic „Șansă” urmează să fie cu numărul 20 în buletinul de vot.