Karasin și Krasnoselskii

Tiraspolul câtre Karasin: „Republica Moldova întreprinde pași unilaterali în relația cu Transnistria”

Vasile Cojocari

Secretarul de Stat Federației Ruse, viceministrul Afacerilor Externe, Grigori Karasin, a vizitat pe 13 martie Tiraspolul, unde s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoselski.

Grigori Karasin a fost însoțit la Tiraspol de către directorul adjunct al Departamentului numărul doi al MAE rus pentru statele CSI, Vitali Treapițîn, dar și Ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin.

„Vă mulțumesc pentru posibilitatea de mă afla pe pământul ospitalier al Transnistriei,. Nu ne aflăm aici pentru prima dată și de fiecare dată când am venit am simțit căldura inimilor, a atitudinii umane, dar și suflarea istoriei. Am venit să discutăm problemele concrete de colaborare dintre Federația Rusă și Transnistria. Este vorba despre planuri concrete. Aceste planuri sunt reflectate în actele bilaterale și materialele comisiei interministeriale ale comisiei pentru relații comerciale și economice. Foarte multe indicații concrete au venit după vizita dumneavoastră la Moscova”, a declarat Grigori Karasin.

Vadim Krasnoselski a declarat că pentru Transnistria este foarte importantă relația cu Federația Rusă, îndeosebi în contextul în care „Republica Moldova face întreprinde pași unilaterali în relația cu Transnistria”. „Lipsa unui dialog constructiv din partea Moldovei ridică multe întrebări. Noi suntem poziționați foarte constructiv și vom sublinia astăzi pozițiile pe care noi mergem înainte și față de care așteptăm o reacție”, a declarat Krasnoselski.

Karasin a declarat că acțiunile unilaterale duc la neînțelegeri și agravarea situației. Acesta a mai subliniat că a atins problema transnistreană în dialogul cu oficialii moldoveni. „Am discutat probleme concrete. Eu personal am numărat opt probleme de acest gen. Este important să avem un progres”, a declarat Grigori Karasin.
Deschide.md