Tudor Ulianovschi, mesaj la doi ani de la invazia rusă în Ucraina: “Îmi doresc să contribuim cu toții la instalarea păcii și securității în regiune cât mai rapid posibil“

Adrian Sirbu

Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi a transmis un mesaj la împlinirea a doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina. De altfel, el a fost primul oficial al Republicii Moldova, care a avut o întrevedere cu liderul de la Kiev după ce Volodimir Zelenski a fost învestit în funcție. 

Îmi amintesc cât de entuziasmat era Președintele Zelenski în primele zile după inaugurarea sa, dorind să dezvolte Ucraina. Am fost primul oficial al Republicii Moldova, care a avut o întrevedere cu liderul de la Kiev, unde am avut ocazia să-i cunosc întreg cabinetul, unii dintre ei au decedat între timp”, a scris Tudor Ulianovschi pe rețelele sociale.

Fostul ministru de Externe spune că își dorește “să contribuim cu toții la instalarea păcii și securității în regiune cât mai rapid posibil, precum și la reconstruirea economică a Europei de Est”.

Îmi exprim solidaritate cu întreaga populație refugiată și a celor care sunt pe câmpul de luptă. Să onorăm memoria celor afectați de acest război și să ne reafirmăm angajamentul pentru pace și stabilitate în regiune. Memorie veșnică eroilor!”, a scris el pe Facebook.

La 24 februarie 2024 s-au împlinit doi ani de la invazia pe scară largă pe care Rusia a lansat-o în țara vecină Ucraina. De fapt, războiul a început acum 10 ani, când trupele Kremlinului au cucerit Crimeea în februarie 2014.