Tudor Ulianovschi: „Nimeni nu spune nimic împotriva integrării europene, dar toată lumea menționează haosul din Republica Moldova”

Ala Găină

Este foarte important ca întreaga conducere să țină cont de opiniile diferitor partide, spune fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi. În cadrul emisiunii „O nouă săptămână cu Anatolie Golea”, acesta a declarat că multe aspecte politice se aplanează, iar partidele orientate anterior „spre est” devin din ce în ce mai aproape de centrul spectrului politic. 

„Este foarte important ca conducerea noastră actuală să țină cont de opiniile diferitelor partide. Am văzut chiar că mai multe partide orientate în mod tradițional spre est, s-au mutat treptat în centru. Este o altă întrebare dacă să aibă încredere sau nu. Este clar că acum nimeni nu spune nimic împotriva integrării europene, dar toată lumea menționează „haosul” din Republica Moldova. Din punctul de vedere al eșecului reformei justiției, al lipsei de investitori, economia nu este în creștere. Și vedem o mare problemă de depopulare în țară. Acele chestiuni care se referă la politica internă a Republicii Moldova ar trebui să fie mai presus de toate”, a spus Ulianovschi.

Fostul ministru de Externe mai spune că, în prezent, politica se îndepărtează treptat de retorica geopolitică, oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de problemele din țară. „Dacă să aveți sau nu încredere în această transformare a unor părți este opinia personală a fiecăruia, dar este evident că un astfel de proces are loc și este posibil să se poarte un dialog cu acestea”, a conchis Ulianovschi.