Ucraina: Exploziile din Transnistria ar fi provocate de serviciile speciale rusești

Redacția Liber TV

Serviciile secrete ucrainene au publicat un document prin care învinuiesc serviciile speciale ruse în organizarea exploziilor din Tiraspol. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. 

Serviciile de informare ucrainene notează că exploziile din stânga Nistrului, din 25 aprilie, nu ar fi fost o surpriză pentru așa-zisa administrație de la Tiraspol. La 22 aprilie, Vadim Șmalenko, așa numitul secretar al comisiei locale pentru lichidarea situațiilor de urgență, ar fi trimis o scrisoare lui Vladimir Bicikov, președintele raionului Kamenski, în care ar fi comunicat despre pregătirea urgentă (până la ora 16.00 din aceeași zi) a informații despre prezența și amplasarea „centrului de control protejat al apărării civile a orașului”. Indicând numele obiectului, adrese de plasare, tipul structurii de apărare. În scrisoare s-ar mai fi menționat că în lipsa unui astfel de punct, acesta să fie creat imediat.

Adică, chiar si cu trei zile înainte de incident, așa zișii lideri transnistreni se pregăteau deja pentru el și se ocupau să amenajeze un buncăr sigur și confortabil. Este evident că acest caz este unul dintre numeroasele evenimente provocatoare organizate de FSB. Asta pentru a stârni panică și sentimentul anti-ucrainean, care conform intenției autorilor, ar trebui să justifice războiul pe teritoriul Ucrainei, sau să implice Transnistria în ostilități, fie ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, fie ca teritoriu din care trupele ruse pot efectua atacuri pe teritoriul ucrainean”, mai notează serviciul de informații din Ucraina.