Ucraina neagă presupusul incident de la frontiera cu regiunea transnistreană. „Afirmația este mai degrabă de natură provocatoare”

Adrian Sirbu

Ucraina neagă presupusul incident din data de 7 ianuarie, de la frontiera cu regiunea transnistreană, când în urma unui schimb de focuri de armă, doi cetățeni din stânga Nistrului ar fi fost răpiți și duși în țara vecină. Șeful Serviciul de Grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, susține că Kievul nu deține nicio informație legată de acest caz, dar și că informațiile lansate în spațiul public de MGB-ul transnistrean ar fi provocatoare. 

Grănicerii nu au înregistrat situații neobișnuite. Afirmația regiunii transnistrene este mai degrabă de natură provocatoare, cu scopul de a învinovăți Ucraina, dat fiind faptul că această enclavă este pro-rusă” , a menționat Andrei Demcenko.

Precizăm că Tiraspolul a declarat pe 10 ianuarie că în apropierea frontierei cu Ucraina ar fi avut loc un incident, cu utilizarea armelor de foc, în urma căruia doi cetățeni din regiunea transnistreană ar fi fost răpiți și duși pe teritoriul Ucrainei.