Mergi la conținut
De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 12 ore

ULTIMA ORĂ! După scandalul cu anularea concursului de procuror general, Olesea Vîrlan demisionează din funcția de membru CSP

Adrian Sirbu

Olesea Vîrlan demisionează din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Membrii CSP au luat astăzi act de cererea acesteia. Depunerea mandatului vine în contextul concursului eșuat pentru selectarea procurorului general.

Despre demisia Olesei Vîrlan a anunțat astăzi, în debutul ședinței CSP, Dumitru Obadă, președintele Consiliului.

„Apreciez decizia luată de doamna Vîrlan. A dat dovadă de responsabilitate, maturitate și asumare. Apreciem curajul ei de a formula această cerere. Din câte înțeleg, a prevalat interesul public. Aceste provocări trebuie să fie o lecție pentru noi”, a declarat Obadă în debutul ședinței CSP.

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă, i-a recomandat membrei CSP, Olesea Vîrlan, să demisioneze după ce i-a acordat 3,5 puncte actualului procuror general în concursul la șefia PG.