Mergi la conținut

ULTIMA ORĂ! Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale

Ala Găină

Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo va candida la următoarele alegeri prezidențiale. Anunțul a fost făcut pe 8 iulie, de liderul socialiștilor Igor Dodon, în timpul unei conferințe de presă. Dodon a spus că Partidul Socialiștilor îl va susține pe Stoianoglo și că acesta este „un candidat apartinic”. 

„Partidul Socialiștilor nu va înainta un candidat partinic la aceste alegeri. Vom susține un candidat apartinic. Propunerea de a susține un candidat comun a fost discutată la ședința Partidului și a fost susținută unanim de toți colegii. Venim cu un candidat unic, de interes național – acest candidat este domnul Alexandr Stoianoglo, pe care și Partidul Socialiștilor și eu personal îl vom susține la alegerile prezidențiale. Alexandr Stoianoglo posedă și autoritate profesională, și modestie, și curaj civic, și principialitate – toate acele calități de care trebuie să dea dovadă un președinte de țară”, a declarat Igor Dodon.

Injustiția crește în fiecare zi, abuzul demonstrativ, legile sunt călcate în pizioare, ordinea constituțională este abuzată de autorități. Mulți știu că sunt susținător al integrării europene, dar mă doare să văd cum integrarea europeană e folosită ca o bâtă. E dezgustător cum R. Moldova, care este neutră, este transformată într-un câmp de luptă. Moldova europeană trebuie să fie neutră” a subliniat Stoianoglo.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie.