ULTIMA ORĂ! Igor Dodon rămâne la libertate! Curtea Supremă de Justiție a respins recursul procurorilor

Redacția Liber TV

Igor Dodon nu revine în arest la domiciliu. Curtea Supremă de Justiție a respins astăzi recursul procurorilor care au contestat eliberarea din arest la domiciliu a fostului președinte și plasarea acestuia sub control judiciar. 

CSJ a declarat inadmisibilă încercarea ilegală a procurorului de a mă reîntoarce în arest.

Am zis anterior că avem un procuror care nu cunoaște cu regret procedurile și face așa greșeli. Evident că erau riscuri, înțeleg riscul oponenților, Maia Sandu te înțeleg, vedeți sondajele, vedeți că merg prin țară, prin raioane, stimați concetățeni voi veni să vorbesc cu dvs.

Vă mulțumesc, eu mă duc la soție acasă”, a spus Dodon.

După jumătate de an în arest la domiciliu, Igor Dodon a fost pus în libertate, sub control judiciar, pe 20 noiembrie, în urma unei decizii a Curții Supreme de Justiție.

Igor Dodon, acuzat inclusiv de trădare de patrie, a fost reținut în data de 24 mai 2022, în așa-numitul dosar „kuliok”. El este acuzat că în 2019 ar fi primit de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc o pungă cu bani pentru finanțarea PSRM.

Igor Dodon mai este judecat și în dosarul ”Energocom”, în care este acuzat de depășire a atribuțiilor de serviciu, și prejudicierea statului cu peste 11 milioane de dolari în perioada 2008-2009 când era ministru al economiei.

El neagă acuzațiile și susține că dosarele în care este vizat sunt politice.