ULTIMA ORĂ! Licitația spațiilor comerciale de la Aeroport, sistată! Care este motivul

Adrian Sirbu

Licitația spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost sistată. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Aeroportului într-un comunicat de presă. Se întâmplă după ce în urma examinării materialelor prezentate de către compania participantă, raportate la condițiile de calificare, membrii comisiei de licitație au constatat că compania Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală.

„La 15 aprilie, curent, ora 17:00, s-a finalizat termenul de depunere a ofertelor de participare la licitație, la care a depus dosarul o singură companie: Lagardere Travel Retail. Potrivit fazelor de desfășurare a procedurii, comisia de licitație s-a întrunit la data de 16 aprilie în ședință, în care a examinat dosarului depus de către Lagardere Travel Retail.

În urma examinării materialelor prezentate de către compania participantă, raportate la condițiile de calificare, membrii comisiei de licitație au constatat că compania Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală. Astfel, procesul de licitație cu strigare pentru locațiunea (arendă) activelor neutilizate destinate activității Travel Retail & Food and Beverages a fost sistat”, a anunțat Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Aeroportului, licitația va fi relansată, iar în scurt timp responsabilii vor veni cu informații suplimentare și cu calendarul de desfășurare a acesteia.

„Totodată în noul proces de licitație, vom analiza cum putem îmbunătăți procesul pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume care să vrea să participe la licitație și să investească în Aeroportul Chișinău”, mai anunță Aeroportul.