Un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău, declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova

Ala Găină

Un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat astăzi că ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la minister.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, a declarat MAE.

Precizăm că, pe 12 martie, Vasnețov a mai fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe. Atunci, diplomatului rus i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Deși autoritățile de la Chișinău au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei, autoritățile din Tiraspol au deschis 6 secții de votare, pentru cei peste 200 de mii de cetățeni ruși care locuiesc în Transnistria.