Un fost deputat și lider al unei organizații obștești din Găgăuzia participă la Congresul separatiștilor

Adrian Sirbu

Fostul deputat al Adunării Populare din Găgăuzia și liderul unei organizații obștești din regiune, Ivan Burgudji, participă la așa numitul congres al deputaților de toate nivelurile convocat de liderul separatist de la Tiraspol.

Potrivit presei din regiune, Burgudji ar fi remarcat că „problemele Transnistriei și Găgăuziei sunt similare” și că „presiunea economică din partea Moldovei este inadmisibilă”.

Precizăm că, astăzi, în Transnistria a fost convocat așa numitul congres al deputaților de toate nivelurile. Aceasta este a 7-a reuniune de acest gen în stânga Nistrului și de fiecare dată, au fost generate acțiuni extremiste.

Unii experți au presupus că, de această dată, separatiștii vor cere anexarea regiunii la Federația Rusă, mai ales că a reuniunea se va desfășura cu o zi înainte de adresarea președintelui rus, Vladimir Putin, către națiune.

La rândul său, pretinsa vicepreședintă a așa-numitului Consiliu Suprem al Transnistriei, Galina Antiufeeva a declarat, pentru presa din regiune, că o eventuală cerere de includere a regiunii în componența Federației Ruse ar fi „inoportună în condițiile de astăzi”.

Ea a calificat aceste presupuneri drept „zvonuri” și pe cei care promovează asemenea informații – „provocatori”.