Un nou partid urmează să se lanseze în Republica Moldova – CUB

Redacția Liber TV

„O Moldova europeană, prosperă, mândră și încrezătoare. Prin încredere și aspirații comune neamul nostru este de neînvins”, acesta este mesajul pe care trebuie să-l transmită sloganul unui nou partid în curs de constituire, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB).

Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă liderul grupului de inițiativă, Igor Munteanu, ex-ambasador și cunoscut director de opinie, transmite IPN.

Este un partid politic de inspirație liberală, de centru-dreapta, proeuropean și noi suntem dedicați să-l punem în serviciul cetățenilor. Acest proiect politic este pregătit de mai mult timp”, a spus el, specificând că evenimentele legate atât de războiul din Ucraina, cât și înrăutățirea condițiilor de viață în țară au accelerat voința activiștilor de implicare.

Drept urmare, Congresul de constituire a noului partid, care dispune de organizații deja în 15 unități teritoriale, va avea loc pe 5 noiembrie curent. Forul va aproba documentele de bază ale formațiunii.

La Congres se va propune ca unul dintre obiectivele partidului să fie aderarea țării noastre la comunitatea țărilor europene în anul 2030. Garantând atingerea acestuia, Igor Munteanu a vorbit despre „spații comune integrate cu România, care vor uni efortul celor două state într-un proiect de unitate națională”, iar împlinirea idealului nostru (va obține) recunoaștere internațională”.