sursa foto:goolge.com

Un ONG din RM l-a calificat pe Igor Dodon drept agent al influențelor străine și a cerut ca Parlamenul să recunoască același lucru

Vasile Cojocari

Într-o declarație publică, reprezentanții Centrului îi solicită legislativului să inițieze procedura de demitere și vor convocarea unui referendum național în această problemă.

Semnatarii declarației susțin că acțiunile președintelui Igor Dodon îl deconspiră „ca pe un demagog cinic, care nu are nimic comun cu interesele alegătorilor și nici cu interesele țării”. Potrivit organizației, declarațiile făcute de Igor Dodon în ultimul timp, îl deconspiră complet și ca agent politic al unor interese străine în Republica Moldova.

„Majoritatea declarațiilor sale țin de o constantă politică a Rusiei în zonă și vizează probleme de suveranitate și independență națională, probleme de identitate etnică și lingvistică, pentru care poporul nostru a plătit un preț greu de jertfe umane și de eforturi colective”, se arată în declarația Centrului.

Amintim că Igor Dodon militează pentru apropierea necondiționată de Moscova și federalizarea Republicii Moldova, în clitate de soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean. Președintele Republicii Moldova are programată mâine, pe 4 ianuarie, o întâlnire cu noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, iar pe 17 ianuarie va merge la Moscova, unde se va întâlni cu Vladimir Putin

Declarațiile și acțiunile noului președinte nu se suprapun absolut deloc cu dorințele poporului în fruntea căruia a fost recent investit în calitate de președinte. Obiectivele pentru care pledează noul șef al statului servesc intereselor altui stat, al Federației Ruse, care nu vrea să piardă majora influență pe care o are în Republica Moldova.