Unsprezece pretendenți la funcția de primar general al municipiului Chișinău au depus până acum actele pentru înregistrarea în cursa electorală

Adrian Sirbu

Unsprezece pretendenți la funcția de primar general al municipiului Chișinău au depus până acum actele pentru înregistrarea în cursa electorală. Pentru că au fost mai mulți în aceeași zi, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 a organizat tragerea la sorți și a stabilit ordinea preliminară în buletinul de vot.

Prima poziție în buletinul de vot îi revine lui Vasile Costiuc de la Partidul Democrația Acasă. Locul 2 a fost extras de reprezentantul Blocului electoral „Ruslan Codreanu”, care l-a desemnat pe fostul primar interimar, Ruslan Codreanu.

Pe locul 3 ar urma să fie candidatul Partidului Acasă Construim Europa, Constantin Butucel, iar pe locul 4 – fostul director al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, susținut de Mișcarea Respect Moldova, partid creat de fostul deputat democrat, Eugeniu Nichiforciuc.

Candidata Partidului Comuniștilor, deputata Diana Caraman, a extras locul 5, iar candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, deputatului Lilian Carp îi revine poziția a șasea.

Pe locul 7 este fostul ministru al economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, înaintat de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Pe locul 8 – candidatul Partidului Social Democrat European, fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Mihail Bagas, candidatul Partidului Liga Orașelor și Comunelor, a extras locul 9, iar Ion Bulgac, candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare – locul 10. Candidatul Partidului Socialiștilor, deputatul Adrian Albu, ar urma să fie pe locul 11 în buletinul de vot.

La alegerile locale generale din 5 noiembrie urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.