Dodon Usatai

Usatîi despre Dodon: „El e un SIMPLU PREȘEDINTE și nu trebuie să-l deranjăm cu probleme serioase. El luptă cu steagurile şi cu oficiul NATO”

Vasile Cojocari

„De ce nu reacționează Dodon? După primul tur al alegerilor prezidențiale el spunea că mă va ajută, va ajuta toți cetățenii. Acum spune că nu poate, că nu are procuratura, că nu are posibilități. Igor Nicolaevici luptă și el cu ce poate. Cu un drapel, cu vreo declarație, cu oficiul NATO. Lasă să lupte, omul are de lucru. Igor Dodon e un simplu președinte, oameni buni. Nu trebuie să-l deranjăm cu probleme serioase”, a declarat Usatîi.
Totodată, acesta a dat de înțeles că nu a dorit să-l susțină pe Dodon în turul doi al alegerilor prezidențiale, dar n-a avut altă alterativă, alegând "răul mai mic".

„L-am susținut în turul II, pentru că politic, atenție, doar politic, împărțim același bazin electoral. Oricum, noi nu vom fi observatori la lucrurile care au loc acum. El nu s-a ținut de cuvânt. De asemenea, Igor Dodon are mijloace media care nu scot un cuvânt despre activiștii noștri. Chiar este și o interdicție de a reflecta acțiunile noastre. Mai mult, socialiștii din teritoriu mă jignesc pe mine și pe activiștii noștri. Ce vă permiteți? Pe sudoarea noastră, pe sângele nostru ați acces în Parlament cu 25 de deputați. Dodon a devenit președinte, pentru că mie nu mi s-a permis să candidez la alegerile prezidențiale. Aveți rușine și nu ne jigniți oamenii, pentru că, în caz contrar, vă voi face o opoziție foarte dură”, a spus Usatîi.
La fel, primarul fugar de Balți s-a arătat îngrijorat de faptul că nici la Moscova, nici la Bruxelles, Dodon n-a spus că Republica Moldova este un stat capturat.
„Primarilor noștri li s-au deschis dosare penale, iar socialiștii sunt intangibili. Ai zice că e partidul virginelor, nu au niciun fel de încălcări. Igor, ieși te rog în față și măcar cu accentul lui Iohannis spune că R. Moldova este un stat capturat. Nu ai vorbit despre asta nici la Moscova și nici la Bruxelles. Înțeleg că ți-e frică, dar așa ai șansa să fii doar un simplu președinte”, a conchis Usatîi.