Vadim Brînzaniuc: Potențialul Chișinăului este imens, însă este valorificat insuficient

Adrian Sirbu

Candidatul Partidului Social Democrat European la funcția de primar al capitalei, Vadim Brînzaniuc, susține că orașul Chișinău trebuie și poate să devină un motor al economiei naționale și un hub de afaceri. Potrivit lui, este necesară o strategie pe termen lung care să cuprindă asigurarea unor condiții atractive pentru marele companii. La fel, Chișinăul trebuie să aibă zone industriale puternice, care să genereze locuri de muncă lângă casă, dar și profit. 

Într-un briefing de presă, Vadim Brînzaniuc a declarat că astăzi businessul din Chișinău este axat în mare parte pe două dimensiuni – comerț și prestări servicii. Și acest lucru este benefic, dar este puțin. În opinia sa, potențialul orașului este imens, însă este valorificat insuficient.

Bugetul municipiului Chișinău ar putea să crească doar dacă îi sunt oferite „injecții” consistente, pe care le pot aduce investitorii mari, locali și străini. Și pentru această trebuie să le fie asigurată siguranță”, spune candidatul.

Pretendentul la șefia capitalei propune extinderea a trei parcuri industriale existente. Mai exact, propune să le transforme în hub-uri economice de importanță regională în sud-estul Europei.

Vor fi parcuri de afaceri și vor constitui poli de dezvoltare urbană pentru următoarea etapă. Vor fi centre tehnologice, industriale, centre de IT, industrii creative. Pentru a crește ritmul de dezvoltare economică, administrația locală trebuie să susțină politici care să dezvolte orașul cu resurse complimentare, industrii”, a mai spus Vadim Brînzaniuc.

Conform tragerilor la sorți, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European urmează să fie cu numărul 8 în buletinul de vot.