valeriu munteanu aur alegeri 11 iulie

Valeriu Munteanu: Dodon, Voronin și Tkaciuk se folosesc de pârghii nelegale pentru a scoate AUR din cursa electorală

Redacția Liber TV

Valeriu Munteanu îndeamnă moldovenii să voteze AUR la alegerile din 11 Iulie, singurul partid care are o direcție clară și spune lucrurilor pe nume.

„De câteva zile trăim zile dramatice. La începutul acestei săptămâni, Mark Tkaciuk, a proliferat tot felul de invective și povești despre caracterul ilegal al partidului AUR. Acesta a semnat și a depus în instanța de judecată o cerere prin care a cerut să fie scos AUR din cursa electorală. Suntem siguri că aceasta este o comandă politică, o comandă de la Moscova. Mark Tkaciuk este un mare românofob, care niciodată nu a vorbit limba română în spațiul public. Acest personaj este unul dintre cei mai mari executanți ai politicii de menținere a influenței Federației Ruse la Chișinău.

Declar cu toată responsabilitatea că noi vom respecta întotdeauna legile. Respectăm întocmai legislația din România, legislația din Republica Moldova și legislația Europeană. AUR nu este o chestiune care ar deranja cumva prezența României în Uniunea Europeană. AUR este un partid European care face parte din conservatorii din Parlamentul Uniunii Europene, iar toate invențiile lui Voronin, Dodon sau Tkaciuk, cum că AUR ar fi un partid anti-european și anti-NATO sunt niște aberații.

Tovarășul Tkaciuk a scris în sesizarea către Instanța de judecată că partidul AUR nu este un concurent electoral clasic și că nu ar fi un partid, ci un bloc electoral mascat. AUR este un singur partid cu respectarea rigorilor pentru Republica Moldova și știm foarte exact ce spunem, ce scriem și ce documente ținem sau prezentăm autorităților din Republica Moldova. Obiectivul nostru este o prezență cât mai consistă a partidului AUR în Parlamentul de la Chișinău pentru a bloca o coaliție între vest și est. Spunem lucrurilor pe nume, scopul nostru în viitorul Parlament este să nu permitem crearea unei majorități între PAS și Renato Usatîi. Îndemnul meu este să ieșiți la vot și să votați partidul AUR pentru că aceasta este unica posibilitate ca să existe o coaliție naturală, românească și pro-europeană” susține Valeriu Munteanu pe Facebook.