De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 18 minute

Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu: Domnule Igor Dodon, sunteţi un președinte laș, trompeta și preșul lui Putin

Vasile Cojocari

Valeriu Munteanu a enumerat mai multe acţiuni şi declaraţii neconstituţionale ale preşedintelui, în baza cărora l-a calificat drept „un președinte laș, trompeta și preșul lui Putin”.
„Sunteți un președinte al vorbelor goale, un președinte laș, trompeta și preșul lui Putin, unul care se umilește oricând în fața Rusiei și care, fără să înțeleagă că e doar o unealtă de doi lei, se mai și umflă în pene ca un cocoș. Nu veți fi niciodată nimic și nu veți conta. Nu veți fi nici măcar un Vladimir Voronin, părintele dumneavoastră spiritual și politic, pe care l-ați trădat, imediat cum ați auzit sunetul arginților. Vă dau un sfat: nu încercați să îl imitați pe Vladimir Voronin, pentru că râde lumea de dumneavoastră nu numai la Chișinău, București și Bruxelles, dar și la Moscova.”
Totodată, Munteanu n-a trecut cu vederea un alt act de tradare a patriei de către Dodon făcând referire la vizita preşedintelui în Transnistria unde s-a umilit în fatţ lui Krasnoselskii şi a regimului „vinovat de crime de război”.

„V-ați dus la Tiraspol pentru a cere scuze în numele statului pe care îl conduceți (în pofida sentimentelor întregii populații a statului Republica Moldova) tocmai acelora care reprezintă un regim vinovat de crime de război, un regim vinovat de scindarea unui stat membru al ONU, un regim care a ucis frați și părinți ai noștri tuturor”. 

„L-ați felicitat pentru „alegeri” pe liderul separatist de la Tiraspol, recunoscându-i astfel acestuia calitatea de şef de stat. Ați trecut de partea separatiştilor şi susțineți recunoaşterea plăcuţelor de înmatriculare pentru autovehicule şi diplomele de studii eliberate de separatişti prin uzurparea prerogativelor Republicii Moldova”
Potrivit sursei, acestea, dar şi alte acuzaţii grave sunt echivalate cu demiterea lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al statului.
„Cetățenii încep să înțeleagă că fiecare zi petrecută de aventurierul politic şi trădătorul Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republic Moldova aduce grave prejudicii şi prezintă un pericol mortal, de aceea demersul Partidului Liberal către toate forţele politice democratice, către toţi cetăţenii de bună credinţă, de a se asocia la demersul de demitere din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, este mai mult decât vital”, a mai adăugat liberalul.
Scrisoare integrală o puteţi citi aici.