De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Vasile Bolea îi propune Cristinei Vulpe, fosta candidată „Șansă” funcția de viceprimar. Răspunsul lui Vulpe

Ala Găină

Cristina Vulpe, candidatul recent exclus din cursa electorală a partidului „Șansă”, și-a anunțat acceptul în vederea ocupării postului de viceprimar al Chișinăului. Oferta i-a fost făcută de Vasile Bolea, candidat al partidului ”Renaștere”.

Cristina Vulpe a făcut apel la alegători să susțină candidatura lui Vasile Bolea la alegerile din 5 noiembrie, subliniind că „împreună vom realiza mai multe lucruri, ne vom atinge scopurile și vom transforma Chișinăul într-un oraș al viselor.”

„Atât timp cât suntem uniți și mai există oameni care sunt gata să lupte, noi vom învinge. Vasile Bolea mi-a propus postul de viceprimar al Chișinăului, fiind încrezut în forța echipei noastre și în viziunile pentru dezvoltarea capitalei noastre. El a dat dovadă de curaj și, cel mai important, de dorința de a-și uni forțele pentru o viață mai prosperă pentru toți locuitorii Chișinău. Voi accepta cu plăcere propunerea domnului Bolea și fac apel către toți alegătorii să susțină candidatura Dumnealui la alegerile din 5 noiembrie. Împreună vom realiza mai multe lucruri, ne vom atinge scopurile și vom transforma Chișinăul într-un oraș al viselor. Autoritățile  pot să ne facă rău cât își doresc, dar atâta timp cât există oameni onești, care cred în libertate, justiție și democrație — ei nu vor învinge”, a scris Vulpe pe pagina sa de Telegram.

Amintim că în seara zilei de 3 noiembrie, Vasile Bolea și-a prezentat susținerea față de Cristina Vulpe, după ce toți candidații partidului ”Șansă” au fost excluși din alegerile locale după decizia CSE, și i-a promis că îndată ce va ajune în funcția de primar, acesteia îi va reveni funcția de viceprimar, pentru a putea duce până la capăt tot ceea ce a promis în campania electorală pentru cetățeni, subliind că viziunile partidului ”Renaștere” nu diferă foarte mult de cele ale partidului ”Șansă”.

”În primul rând acest mesaj îl adresez doamnei Vulpe, sincer să vă spun ceea ce s-a întâmplat pentru mine sunt niște chestiuni care eu am mai trăit cândva, fiind sportiv de performanță, atunci când jucam cu diferite echipe și când arbitrul, cel care trebuie să dirijeze jocul și trebuie să vegheze ca nimeni să nu încalce regulile de joc, atunci când arbitrul fiind o persoană neutră, de fiecare dată lua poziția unei alte părți. Și în situația respectivă, CSE care este emanația acestei guvernări, acționează în detrimentul regulilor de joc democratice, în detrimentul acelor reguli internaționale și standarde internaționale în materie electorală. Imediat ce Vasile Bolea va intra în funcția de primar general al Capitalei, dar eu sunt convins că vom avea un rezultat bun și o susținere din partea cetățenilor, vă promit că vă veți regăsi în echipa primarului general Vasile Bolea. Vă veți regăsi în această echipă și vă ofer această Șansă, împreună să realizăm acele proiecte și promisiuni electorale cu care am venit și eu, și Dvs. Am văzut cum cei de la guvernare au folosit în exces resursele administrative, eu acum vorbesc despre campania din Chișinău. Eu nu cred că lor le face față să lupți împotriva unei femei în așa hal și prin niște procedee interzise, într-o democrație veritabilă la ce aspiră guvernarea de astăzi. Ei doar vorbesc despre acest lucru. Eu vă promit că odată ce voi fi ales în calitate de primar general, un fotoliu de viceprimar în municipalitate vă este asigurat, pentru că să facem tot posibilul ca peste 4 ani de zile chișinăuienii să aibă mai puține probleme și chișinăuienii să vorbească despre mai multe realizări pe care a făcut-o echipa partidului ”Renaștere”, echipa lui Vasile Bolea, alături de Dvs. Doamna Cristina Vulpe”, a menționat candidatul partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea.

Guvernarea a fost, de asemenea, acuzată de a folosi pretextul unui presupus ”război hibrid” dus de Federația Rusă împotriva Republicii Moldova pentru a justifica acțiunile împotriva opoziției. Bolea și-a exprimat convingerea că aceste tactici vor fi respinse de cetățeni și condamnate de instanțele judecătorești naționale și europene.

„Ceea ce face guvernarea de astăzi numai democrație nu poți să numești. Ceea ce face guvernarea de astăzi este în afara tuturor regulilor și standardelor internaționale. Ei au schimbat regulile pe parcursul jocului. Ei au sfidat hotărârile Curții Constituționale. Ei sunt cei care stabilesc ce hotărâri să le execute și care nu, ei au schimbat regulile de joc pe parcursul jocului, stabilind o listă a celor incomozi, vorbind sau făcând un pretext războiul hibrid al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova”, a conchis acesta.

Candidatul ”Renaștere” a încheiat cu un îndemn la unitate și angajamentul că odată ales primar, va lucra pentru realizarea promisiunilor electorale și va îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor orașului.