Vasile Costiuc, despre referendumul din 20 octombrie: „Este o capcană politică pusă de PAS”

Ala Găină

Referendumul din 20 octombrie privind integrarea în UE, care va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, nu este decât o capcană politică pusă la cale de PAS. Declarația aparține președintelui Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8. 

Costiuc a menționat că partidul său a fost mereu pentru unirea cu România și pentru întregirea națională, motiv pentru care au desfășurat numeroase campanii în acest sens. În ciuda acestui fapt, el a declarat că va vota „Da” la referendum, dar a atras atenția asupra condițiilor precare din localitățile moldovenești, notează TV8.

„Suntem puși să demonstrăm societății că suntem într-un fel. Noi am fost pentru unire cu România, pentru întregire națională, am făcut campanii, acum vom vota «Da» pentru UE. Este o capcană politică pusă de PAS”, a declarat Costiuc.

Totodată, Costiuc a subliniat importanța comunicării clare a riscurilor și beneficiilor către societate.

„În momentul în care nu se poate comunica, trebuie să explicăm societății riscurile și beneficiile. Sute de mii de cetățeni nu pot pleca din cauza pașapoartelor biometrice, iar guvernarea s-a făcut că nu vede acest lucru. Aceasta afectează referendumul și fac jocul Moscovei cei care nu sunt integrați în PAS”, a declarat Costiuc.

Liderul „Democrația Acasă” a evidențiat că lipsa de acțiune și comunicare din partea Guvernării contribuie la dezinformare, afectând negativ participarea la referendum. El a criticat Guvernarea pentru neglijarea problemelor esențiale care îi împiedică pe cetățeni să-și exercite drepturile, menționând că această abordare este în beneficiul intereselor externe, în special ale Moscovei.