Veaceslav Platon: “Conform surselor mele, la ședința PAS la Președinție, după dezbateri aprinse în cazul modificării Legii cu privire la Procuratură, Olesea Stamate și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Comisiei juridice din Parlament”

Adrian Sirbu

La ședința de azi a fracțiunii PAS la Președinție, după dezbateri aprinse în cazul modificării Legii cu privire la Procuratură, Olesea Stamate și-ar fi anunțat demisia din funcția de președinte al Comisiei juridice din Parlament. Cel puțin asta anunță Veaceslav Platon, care a făcut trimitere la sursele sale. Totuși, Platon dă de înțeles că Olesea Stamate va fi convinsă să nu renunțe la funcție. 

S-a cam aprins fata și sunt convins că va fi liniștită. Dar dovada turbulenței și contractării feselor înaintea alegerilor prezidențiale devine tot mai dominant în fața riscului represiunilor iminente a actualilor stăpâni ai țării. Ori, furturile Maiei Sandu sunt fără de precedent în istoria Moldovei, iar dezastrul pe care îl va lăsa aceasta încă mult timp va afecta nivelul de bunăstare a oamenilor”, a scris Platon pe Telegram.

Mai mult, Veaceslav Platon spune ca, potrivit surselor pe care le are apropiate Maiei Sandu, aceasta nu renunță la intenția sa de a numi în funcția de Procuror General al Moldovei un angajat al serviciilor speciale române.

”I s-au dat asigurări că acesta va putea curăța dur clasa politică moldovenească. Și, spre deosebire de moldoveni, acesta nu va fi atent, nu va citi legi și nu se va limita în metodele de atingere a scopurilor. Exact ce-i trebuie Maicăi. Or altfel, nu va putea câștiga alegerile”, a scris Platon.

Potrivit lui,  actualul concurs va fi anulat și vor numi un nou procuror deja în baza unor noi reguli.

”La ce bun reguli noi? Maia nicicum nu putea înțelege de ce, având majoritatea în Consiliul Superior al Procurorilor, ar putea pierde pe puncte?! Iar ca să nu repete istoriile de closet și să nu-și frece mințile cu calculatorul (ceea ce, pentru ea, reprezintă oarecare greutate), s-a decis, a câta oară, să modifice Legea cu privire la Procuratură. E mai ușor să obligi 63 de căpcăuni să voteze, decât să iei calculatorul în mână și să împarți punctajul oferit candidaților. Da, totul e ridicol! Nu căutați alte subtilități acolo unde ele nu sunt”, a mai scris Veaceslav Platon pe Telegram.

Platon spune astfel că N umirea Procurorului General va fi linia roșie după care, odată ce va fi depășită, toate formațiunile de opoziție și toată societatea vor trebui să declare un act de nesupunere civilă și să se răscoale împotriva Maiei Sandu.