Veaceslav Platon, despre dosarul soțului ministrei Justiției: „Am încredere în ministra Justiției, dar mi-aș fi dorit de la ea declarații mai convingătoare, nu în stilul Maiei Sandu”

Ala Găină

„Țara absurdului și nebuniei”. Astfel comentează Veaceslav Platon scandalul în care este implicată ministra Justiției și soțul său, Oleg Moraru care anterior, când deținea funcția de ofițer al CNA, a fost prins în flagrant cum lua mită. 

„Acum circa jumătate de an în presă a apărut decizia Curții Supreme de Justiție din care reieșea că soțul actualului ministru al Justiției este un corupt. Cu o întârziere de jumătate de an, ministra a declarat că soțul ei nu e vinovat și dosarul a fost închis.

Și chiar a doua zi, premierul țării a declarat că informația apărută în presă, cu privire la caracterul moral al membrilor familiei ministrului Justiției este o dovadă a muncii sale de succes”, a scris Veaceslav Platon pe Telegram.

În context, Platon spune că vrea să știe dacă decizia CSJ, publicată în presă, este falsă sau nu.

„Chiar să nu fi reușit ministra Justiției timp de jumătate de an să obțină un răspuns de la CSJ despre lipsa unei asemenea decizii de judecată? Că un dosar cu așa număr nu există sau că există, dar în el figurează un alt caz?

Am încredere în ministra Justiției, dar mi-aș fi dorit de la ea declarații mai convingătoare, nu în stilul Maiei Sandu: „Nu am furat gaz, sunt onestă!”. Mai ales, atunci când documentele indică asupra contrariului. Pune în gardă și faptul că nimeni nu a declarat despre falsificarea deciziei CSJ”, a conchis Platon.