Veaceslav Platon îi mulțumește Maiei Sandu pentru că a acordat cetățenia RM membrilor trupei Bi-2: „Sunt foarte fericit”

Ala Găină

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, îi mulțumește președintei Maia Sandu pentru decizia de a acorda cetățenia Republicii Moldova membrilor trupei Bi-2. Într-o postare pe Telegram, Platon a scris că a criticat deseori acțiunile guvernării, însă de această dată spune că această decizie „ne permite să extindem viața culturală a țării noastre cu oamenii atât de talentați și de seamă”. 

”„Nimeni nu îi scrie colonelului”! Acum această melodie este interpretată de cetățeni ai Moldovei! Sunt foarte fericit. Acest cântec al tinereții mele, care încălzește sufletul, stârnind nostalgie. Trupa Bi-2 are multe hituri. Acum au devenit mult mai aproape de noi. Am fost întotdeauna obiectiv și imparțial față de autorități, criticându-le. Dar acum, îi mulțumesc doamnei Sandu pentru darul plăcut făcut întregului popor moldovenesc, care ne permite să extindem viața culturală a țării noastre cu oameni atât de talentați și de seamă!”, a scris Veaceslav Platon pe Telegram.

Amintim, președinta Maia Sandu a semnat decretul de acordare a cetățeniei R. Moldova câtorva membri ai trupei Bi-2 și familiilor lor. Anunțul a fost făcut luni, 27 mai, de către Adrian Băluțel, șef al cabinetului președintei R. Moldova.

„Țara noastră este deschisă și primitoare pentru oamenii care aleg pacea, care promovează prietenia și respectul dintre popoare. Membrii trupei Bi-2 au început să fie asupriți în Rusia după ce s-au pronunțat împotriva războiului din Ucraina. R. Moldova protejează demnitatea umană, libertatea de exprimare și solidaritatea cu cei care se află în pericol”, a declarat Adrian Băluțel.