Veaceslav Platon: “În al patrulea an de mandat, Maia Sandu nu are nici măcar un program al dezvoltării economice”

Adrian Sirbu

În al patrulea an de mandat, Maia Sandu nu are nici măcar un program al dezvoltării economice și reformelor structurale în economie”. O spune Veaceslav Platon, după ce Ministerul Finanțelor a anunțat că a fost aprobat Programul de Reformă Economică 2024-2026 (PRE), în contextul participării Republicii Moldova pentru prima dată la exercițiul anual de analiză economică și financiară pentru țările candidate la Uniunea Europeană. 

Prima, ce mi-a atras atenția, este determinarea competentă a instituției responsabile de elaborarea programului. Că doar nu i-or mai da lui Alaiba la Ministerul dezvoltării economice să facă un document atât de important! Ce este logic. În mod evident, autorii s-au străduit să abordeze problema la modul serios. Dar cum s-a dovedit, cu asta și s-a terminat totul. Apoi a început tipărirea repetată a datelor statistice, rapoartelor diferitor departamente și instituții, lozincilor deșarte din Internet – îmbunătățire, aprofundare, fortificare și altor palavre ONG-iste. Sincer, m-am impus să citesc tot acel teanc de maculatură inutilă și, în sfârșit am ajuns la cununa acestui raport, marca Maia Sandu”, a scris Platon pe Telegram.

Platon a remarcat astfel ca nici după 3 ani de președinție a Maiei Sandu nu există un plan al schimbărilor structurale.

“Vreau să felicit întregul popor moldovenesc! Suntem guvernați de idioți și nu avem nici măcar șanse teoretice de a trăi mai bine! Ei nu sunt în măsură să dea naștere nici măcar unei idei de reformă economică, ca să nu mai vorbim despre implementarea complexă a acesteia. Încă 4 ani aruncați la urna de gunoi a istoriei! Sandu, recunoaște-ți degradarea intelectuală completă, incapacitatea de a oferi țării o șansă pentru prosperarea economică și dă-ți imediat demisia”, a conchis acesta.