Veaceslav Platon: “Judecătoria Bălți a autorizat interceptarea și supravegherea a 26 de persoane”

Adrian Sirbu

Omul de afaceri Veaceslav Platon susține că Judecătoria Bălți a autorizat interceptarea și supravegherea a 26 de persoane. Într-o postare pe Telegram, el spune că printre ei ar fi 5 judecători, avocați și alți angajați ai Curții de Apel Chișinău.

“În pofida hotărârii Comisiei de la Veneția în cazul Partidului Șansă, Sandu nu se ogoiește și continuă să hărțuiască, intimideze și șantajeze judecătorii care nu vor să legifereze fărădelegile acesteia.

I-au mai rămas 10 luni, iar fără falsificări, pe care judecătorii trebuie să le legitimeze, nu are cum să câștige. Se zice că, la MAI a fost recreat analogul Direcției 5 din vremea lui Plahotniuc, pentru contracararea crimă-gândirii. Nimic nou. Băieții lucrează conform acelorași scenarii.

Urmează alegeri, încercări de a se menține la putere, fuga, emigrarea și Interpolul. Să mori de plictiseală, nu alta!”, a scris Veaceslav Platon pe Telegram.

Pe 13 decembrie 2023, Curtea de Apel Chișinău anulat dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale luată pe 3 noiembrie curent, cu două zile înainte de alegerile locale generale, prin care Partidul Politic Șansă a fost exclus din alegeri.

Prim-ministrul Dorin Recean a venit cu o reacție, după ce Curtea de Apel a anulat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale prin care concurenții electorali ai Partidului „Șansă” au fost scoși din cursa electorală.

 „Vă rog să reținem trei nume: Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica și Dutca Ina – acest complet de judecată de la Curtea de Apel ieri a decis să anuleze decizia CSE, prin care s-a intervenit și s-a curmat activitatea criminală și ingerința grupărilor criminale în procesul electoral local din Republica Moldova”, a declarat Recean.

La rândul său, Asociația Judecătorilor din Republica Moldova a informat că s-a arătat profund îngrijorată și dezaprobată față de recentele declarații ale prim-ministrului Dorin Recean. „E o încălcare gravă a principiului setării puterilor în stat și a independenței judiciare”, au menționat atunci reprezentanții organizației.