Veaceslav Platon: Maia Sandu a vizitat azi Forumul presei vasale cu denumirea neoficială „Limbuțele dulci”

Ala Găină

Maia Sandu a vizitat azi Forumul presei vasale cu denumirea neoficială „Limbuțele dulci”. Astfel a comentat Veaceslav Platon Forumul Mass-Media, organizat luni, 4 decembrie. Potrivit lui, războiul hibrid există doar în imaginația șefei statului. 

„Chiar din prag, președintele nostru, având în vedere experiența sa de viață nu prea bogată, și-a trădat rețeaua de agenți, identificându-i pe cei prezenți drept participanți ai războiului hibrid, în care aceștia se află în prima linie. Evident, de partea Maiei Sandu. Asta pentru că acest război există doar în capul ei. Dar cum altfel să explici tărăboiul pe care l-a creat în țară? Și cum să cerșești lovelele de la partenerii occidentali, dacă nu ar exista război? Că doar nu poate merge la ei cu scuza că îi cresc mâinile din fund și de asta vrem bani. Cumva nu-i frumos. Și nici de perspectivă”, a scris Platon pe Telegram.

Mai mult, Platon s-a adresat către Asociația Presei Independente și Asociației WatchDog să demaște fake-urile despre acesta.

„Din partea mea, aș vrea să mă adresez și eu către aceste organizații consumatoare de granturi cu solicitarea de a demasca fake-urile cetățeanului Veaceslav Platon. În primul rând, distrugeți fake-ul despre hoția de 70.000.000€ organizată de Sandu la achiziția de gaze și 20.000.000$ – la achiziția păcurii. Fake-ul despre corupția care stă în spatele majorării de două ori a tarifului pentru transportarea gazului de către Vestmoldtransgaz. Fake-ul despre auditul fals, care nu are nicio putere juridică și pentru care, domnul Kobolev a scurs din Moldova 1.150.000€. Fake-ul precum că Maia Sandu e o femeie prostuță și isterică, dacă tot a început a striga în gura mare că datoria față de Gazprom este falsificată, cu trimitere la acel audit neghiob, în timp ce nici măcar în acel audit neghiob nu scrie așa ceva. Adică, Sandu e proastă la pătrat. Fake-ul precum că Sandu și PAS nu au nici măcar un plan al reformelor economice. Fake-ul că nici o schemă de-a lui Plahotniuc sau Dodon nu a fost deconspirată, iar renumitul miliard de euro așa și nu a fost întors în buget. Și multe altele”, a mai scris acesta.

Veaceslav Platon a luat în derâdere și Centrul Patriot, menit să combată propaganda.

„Acești leneși, de pe prima linie a războiului civil, nu prind deloc șoareci, dacă Platon atât de abil și nepedepsit lansează fake-uri în adresa angajatorului lor. Singura speranță rămasă e doamna Revenco și Patriotul ei. Poate doar ea, potcovită intelectual la Ministerul Afacerilor Interne și primind 24 mln. de lei, va risipi mitul despre ignoranța și înșelăciunea Maiei Sandu, arătând fața unui conducător înțelept și respectat, care a asigurat generații de moldoveni cu bogăție și prosperitate”, a conchis acesta.

Forumul Mass-Media, ajuns la a opta ediție, se desfășoară în perioada 4-5 decembrie și se convoacă pentru a dezbate probleme de care se ciocnește comunitatea jurnalistică moldovenească, a consulta cu jurnaliștii și editorii potențialele soluții și a elabora solicitări pentru autorități în scopul creării și consolidării unui climat de concurență loială și independență editorială a instituțiilor mass-media din Republica Moldova.