Veaceslav Platon, mesaj către Dorin Recean: „Prezentați-vă planul! Noi, poporul, vrem să știm în ce măsură capacitățile Dvs. administrative corespund salariului pe care vi-l achităm lunar”

Ala Găină

„Afirmația premierului cu privire la existența unui plan pentru atragerea investitorilor mari mă face să zâmbesc. Mi-aș fi dorit mult să văd acest plan și să precizez, nu cumva despre o companie franceză la aeroport este vorba?!”. Declarația tăioasă aparține lui Veaceslav Platon, care a criticat pe facebook, planul de activitate al Guvernului, prezentat joi de premierul Dorin Recean. 

„Am citit discursul lui Recean din Parlament și nu am găsit nicio idee sănătoasă. Doar lozinci, trimiteri la planuri secrete și șabloane citite pe Internet.

Afirmația premierului cu privire la existența unui plan pentru atragerea investitorilor mari mă face să zâmbesc. Mi-aș fi dorit mult să văd acest plan și să precizez, nu cumva despre o companie franceză la aeroport este vorba?! Noi avem nevoie de investitori care să creeze ceva nou sau să modernizeze ceva existent, nu să paraziteze pe spatele celor mai grase obiecte. De genul băncilor care, după venirea străinilor, au avut doar de pierdut și au tras economia în jos. Prezentați-vă planul, domnule Recean. Noi, poporul, vrem să știm în ce măsură capacitățile Dvs. administrative corespund salariului pe care vi-l achităm lunar”, a scris Platon pe Telegram.

Potrivit lui Platon, planul Guvernului legal de dezvoltarea și susținerea afacerilor mici și mijlocii e catastrofă totală.

„Resursele și așa insuficiente Dvs. le împărțiți pe multiple direcții neprioritare, care nu pot crea puncte de creștere. Fiecare leu investit trebuie să creeze un efect de multiplicare precum și să rezolve probleme structurale de ramură. De exemplu: crearea unei infrastructuri de vânzări și achiziții, unificarea și implementarea unor procese de producție similare la noi niveluri tehnologice (în sens larg); dezvoltarea detaliată și sprijinirea noilor întreprinderi în industriile și domeniile prioritare; elaborarea și implementarea acordurilor cu statul privind protecția și încurajarea investițiilor, a mecanismului de deducere a investițiilor; dezvoltarea unui mecanism de acoperire a prețurilor pe piețele externe pentru întreprinderile din planul național de dezvoltare; și mii și mii de activități pentru a transforma cuprinzător economia țării. Și toate acestea ar trebui conectate printr-o logică unică și interdependentă. Dar ce aveți voi? Genialul prin primitivismul său program 373?”, se mai întreabă acesta.

Premierul Dorin Recean a prezentat joi în Parlament raportul de activitate al Guvernului pentru anul 2023. Oficialul a declarat că, în anul 2023, Guvernul a lucrat pe patru direcții importante: dezvoltare economică și creșterea bunăstării, pacea și securitatea, anticorupție și reforma justiției, integrare europeană.