Veronica Dragalin: „Cred că am reușit să revoluționez Procuratura Anticorupție”

Ala Găină

Ajunsă în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție acum mai bine de un an jumătate, Veronica Dragalin se arată convinsă de faptul că a reușit să „revoluționeze” instituția pe care o are în gestiune, deși nu poate încă să se încreadă la fel de mult în integritatea tuturor colegilor săi, informează jurnal.md.

„Eu cred că am reușit, din unele puncte de vedere, să revoluționez această instituție, pentru că sunt sigură în ziua de azi că eu, ca șef al acestei instituții, nu am călcat niciodată peste o linie de etică, de corupție nici nu mai vorbim. Deci, eu sunt absolut sigură că deciziile care au fost luate de mine personal, ca șef, au fost corecte, legale și fără niciun gram de corupție”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție.

Întrebată dacă este la fel de convinsă și de integritatea tuturor colegilor săi, aceasta nu a reușit să exprime la fel de multă încredere.

„Nu pot băga mâna în foc pentru fiecare persoană cu care lucrez. Procuratura Anticorupție are în gestiune peste o mie de dosare și clar lucru că eu nu pot, o sigură persoană, să reușesc, să intru în esența a absolut fiecare dosar. Nu urmăresc zi de zi ce se întâmplă pe fiecare caz, nu sunt la curent, dar în ultimul an și jumătate, mi-am format și eu careva opinii despre persoanele în care pot să am mai multă încredere, mai puțină încredere. Deci, aș spune că acesta este un proces continuu. Asta nu înseamnă că eu mai departe nu o să examinez fiecare chestia care ajunge la mine pe masă cu atenție, pentru că, totuși, vorbim despre lucruri foarte importante, dosare extrem de complexe și importante, dar și interese foarte multe care stau în spate, iar eu îmi dau foarte bine seama, încercând să fiu cât de atentă posibil”, a mai punctat Veronica Dragalin.