Veronica Dragalin nu știe dacă licitația de la Aeroport se desfășoară cu abateri: “Nu avem asemenea atribuții”

Adrian Sirbu

Procuratura Anticorupție nu a delegat niciun procuror să supravegheze licitația privind darea în locațiune a spațiilor comerciale de la aeroport, pentru că acest lucru nu intră în competența instituției. Totuși, potrivit procurorului-șef anticorupție, Veronica Dragalin, procurorii vor interveni ulterior, dacă se va constata că a fost încălcată legea. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

De asemenea, Dragalin a declarat că nu se poate pronunța asupra legalității organizării licitației, pentru că „nu a studiat circumstanțele acestui caz”.

Eu cunosc că noi am primit de la mai multe instituții invitații să participăm, să trimitem un reprezentant când are loc careva procedură. Noi am răspuns de fiecare dată că procuratura anticorupție nu are așa fel de atribuție. Noi nu participăm în prealabil să asigurăm pe cineva că ceea ce faceți e corect. Nu e atribuția noastră. Dacă se încalcă legea, ulterior va interveni procuratura anticorupție”, a declarat Veronica Dragalin.

Amintim că autoritățile au prelungit, în 25 martie, termenul de depunere a ofertelor pentru licitația spațiilor comerciale de la aeroportul din Chișinău. Se întâmplă după ce o singură companie – Lagardere Travel Retail, și-a arătat intenția de a participa la concurs. Noul calendar de organizare a licitației publice este următorul, anunță reprezentanții aeroportului: 26 martie – 15 aprilie, 2024 – perioada de depunere a cererilor de participare; 15-16 aprilie, 2024 – examinarea dosarelor; 17 aprilie, 11:00 – desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului.