Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, în vizită de lucru, la București: „România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE”

Adrian Sirbu

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, întreprinde astăzi, 12 februarie, o vizită de lucru la București, la invitația ministrei Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. Oficialii au discutat despre următorii pași în parcursul european al Republicii Moldova și despre rezultatele recentei vizite la Bruxelles a viceprim-ministrei Cristina Gherasimov, în cadrul căreia a fost demarată prima etapă a procesului de evaluare a legislației Republicii Moldova cu cea a UE.

Totodată, au fost analizate modalitățile prin care țara noastră poate prelua și aplica în practică exemple concrete din experiența României în procesul de aderare. În acest sens, oficialii au convenit să intensifice cooperarea dintre Biroul pentru Integrare Europeană și Ministerul Afacerilor Externe al României, dar și alte instituții relevante în acest proces.

De asemenea, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a exprimat recunoștință pentru suportul necondiționat de care Republica Moldova a beneficiat și beneficiază în continuare din partea României.

„Fără îndoială, România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE și ne bucurăm să avem alături un prieten și partener de încredere. Relațiile noastre sunt mai puternice ca niciodată și vom continua să le aprofundăm în spiritul parteneriatului nostru strategic și a comunității de limbă, cultură și istorie”, a declarat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.