Victor Chironda – candidatul Platformei Demnitate și Adevăr pentru funcția de primar al capitalei

Ala Găină

Fostul viceprimar al municipiului Chișinău, Victor Chironda, este candidatul Platformei Demnitate și Adevăr pentru funcția de primar al capitalei. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă. Acesta a declarat că programul său electoral va conține doar promisiuni argumentate, realiste și justificate.

„După mai multe discuții și consultări, suntem bucuroși să anunțăm că am identificat cel mai potrivit candidat la funcția de primar general al capitalei. Este vorba de Victor Chironda, expert recunoscut în domeniul dezvoltării urbane, cu experiență academică relevantă, ex-viceprimar al capitalei, activist civic”, a declarat Dinu Plîngău, președintele Platformei DA.

La rândul său, Victor Chironda a spus că a acumulat experiență necesară pentru a candida la funcția de primar. El a mai declarat că dacă va fi ales primar se va ocupa de modernizare și de reformele necesare pentru a construi un oraș european.

„Motivația mea de a participa în aceste alegeri este una simplă. Eu vreau să reformez primăria și să demonstrez că orașul se poate dezvolta într-un mod care face viața mai confortabilă și mai plină de oportunități pentru afaceri, pentru locuri de muncă, familii cu copii și tineri care vor oportunități și condiții aici, acasă”, a declarat Victor Chironda.

Alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă. Data exactă nu a fost stabilită, însă sunt luate în calcul datele de 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Printre candidații care ar urma să se înscrie în cursele electorale sunt Ion Ceban, actualul primar de Chișinău. Acesta a confirmat cu mult timp înainte intenția de a candida pentru un al doilea mandat de primar. Candidatul Partidului Acasă Construim Europa, este vicepreședinta formațiunii Tatiana Bordeianu. Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul deputatul Lilian Carp. Din partea mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor va candida activistul civic Mihail Bagas. Iar Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” va fi reprezentat de Ion Bulgac, fondator al organizației Tinerilor CUB.