Victor Chironda preia mandatul de consilier municipal al Platformei DA

Adrian Sirbu

Victor Chironda va prelua mandatul de consilier municipal obținut de Platforma Demnitate și Adevăr în Chișinău. Pe durata exercitări mandatului, consilierul a menționat că va promova asigurarea transparenței în procesul decizional din Primărie și își asumă să facă maximum posibil ca să explice oamenilor cum în realitate se cheltuiesc banii lor.

Victor Chironda a declarat într-o conferință de presă că va depune tot efortul pentru a monitoriza strict activitatea Primăriei și Consiliului municipal. Și va continua să promoveze soluțiile bune pentru Chișinău. În excretarea mandatului în CMC, Victor Chironda a spus că va oferi sprijinul societății civile.

O priorate trasată de Victor Chironda se referă la promovarea și monitorizarea proiectelor de dezvoltare durabilă a orașului, elaborarea planului urbanistic general, a planului de mobilitate urbană durabilă, a strategiilor și reformelor sectoriale, în special va fi promovată reforma Primăriei, reformarea sistemului de transport public și implementarea și dezvoltarea infrastructurii pentru transport alternativ. „Sunt proiecte pe care le-am început acum patru ani. Sunt proiecte pe care, din păcate, au fost puse în sertar de către primarul Ceban și au fost date uitării. Sunt proiecte la care trebuie să revenim, trebuie să asigurăm dezvoltarea lor și implementarea lor”, a declarat Victor Chironda.

Victor Chironda a încurajat oamenii să-l contacteze, să-i scrie pe rețelele de socializare, e-mail, pentru a discuta despre problemele orașului și a găsi împreună soluții.

În Consiliul municipal Chișinău sunt 51 de consilieri. Platforma Demnitate și Adevăr în Chișinău a obținut un mandat de consilier după alegerile din 5 noiembrie.