Victoria Furtună, apel către candidații la prezidențiale, cu excepția Maiei Sandu: “Noi cu toții am simțit ce înseamnă un cod electoral organizat pentru favorizarea unui singur candidat”

Adrian Sirbu

Candidata independentă la alegerile prezidențiale, Victoria Furtună, a lansat un apel către toți candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova, cu excepția actualului președinte. Fostul procuror anticorupție propune astfel un angajament din două puncte.

”1. Atunci când ajungem în funcție promovăm în codul penal – închisoare pentru 15 ani pentru fraudarea alegerilor și membrii CEC în viitor vor deveni cu adevărat independenți

2. Modificări în codul electoral pentru a garanta alegeri în condițiile egale, iar membrii CEC să fie delegați de opoziție”, se arată în angajamentul Victoriei Furtună.

Mai mult, Furtună acuză guvernarea că ar pregăti fraudarea alegerilor din 20 octombrie.

Noi cu toții am simțit ce înseamnă un cod electoral organizat pentru favorizarea unui singur candidat. Am simțit asta în tot felul de limitări de expunere și număr de semnături pe raion, am simțit asta chiar și în campania unui candidat de jumătate de an, iar nouă nu ni se permite să vorbim despre programul electoral înainte de 20 septembrie. 

Urmărim campania electorală din SUA și vedem cum se discută idei de multe luni, se garantează accesul la televiziune și nu se implică tot felul de ONG-uri satelite. Oamenii învață multe lucruri noi în perioada alegerilor. 

Cu toții înțelegem că este pregătită și fraudarea alegerilor, dacă sunt atât de obraznici în a scoate regulamentele în contradicție Constituției RM și anume dreptul de exprimare și dreptul de a fi ales”, a mai declarat aceasta.