Victoria Furtună critică implicarea școlilor în campania electorală: „Propaganda PAS a inundat școlile!”

Adrian Sirbu

Fostul procuror anticorupție, Victoria Furtună critică guvernarea din cauza implicării  sistemului educațional în promovarea politică a PAS și a candidatului puterii. Mai exact, Furtună susține că guvernarea a testat limitele răbdării părinților, forțând elevii să se implice nu doar în promovarea referendumului, ci acum și în susținerea directă a partidului aflat la guvernare.

Potrivit Victoriei Furtună, indignarea publică a atins cote maxime pe rețelele de socializare, după ce o profesoară ar fi spus elevilor că, în cazul în care PAS pierde alegerile, Moldova ar putea fi invadată de ruși și s-ar deschide un nou front împotriva Ucrainei, care ar lansa rachete asupra țării noastre.

Ministerul Educației, însă, nu pare să vadă nicio problemă, răspunzând oficial că “promovarea democrației, libertății, valorilor umane și respectului pentru drepturile omului” este o obligație a sistemului educational”, a scris Victoria Furtună.

Prin urmare, Victoria Furtună consideră această poziție drept o nouă încercare de divizare a societății:

Dacă lauzi puterea, ești considerat bine. Dar dacă îndrăznești să critici tarifele insuportabile, pierderea proprietăților de stat sau falimentul agricultorilor, ești imediat etichetat ca fiind influențat de Moscova”, a conchis Furtună.