Victoria Furtună, de Ziua Internațională a Democrației: “Sărăcim pe zi ce trece, în timp ce guvernanții se îmbogățesc din banii public”

Adrian Sirbu

“Democrația pare un concept efemer, pe care politicienii îl folosesc cu plăcere când vor să-și dilueze responsabilitatea, dar oamenilor simpli li se pare că nu îi simt existența sau lipsa”. Declarația aparține candidatei la prezidențiale, Victoria Furtună, în contextul în care astăzi este marcată Ziua Internațională a Democrației. Potrivit fostului procuror, lipsa democrației poate sărăci o națiune, o poate lipsi de viitor sau chiar o poate distruge.

Parțial, resimțim acest lucru și în țara noastră, slavă Domnului, doar la nivel de sărăcie, deocamdată.

Lipsa democrației reprezintă o uzurpare a puterii, în care guvernarea își permite orice: să cheltuie banul public după bunul plac, să cedeze proprietățile statului prietenilor sau sponsorilor, să impună orice fel de tarife, să demită pe oricine nu susține ideile partidului, să închidă orice instituție mass-media și să ceară mite de milioane de lei de la marile afaceri din Moldova”, a scris Furtună pe rețelele sociale.

Furtună mai spune în postarea sa că sărăcim pe zi ce trece, în timp ce guvernanții se îmbogățesc din banii publici, și simțim că nimic nu mai depinde de noi. În astfel de cazuri, din disperare, oamenii își părăsesc țara. Cu sutele de mii, mai spune ea.

Astăzi este Ziua Internațională a Democrației, și în această zi vă doresc să revenim cât mai repede la normalitatea în care politicienii lucrează pentru oameni, pentru bunăstarea și confortul lor în propria țară. Iar în caz contrar, oamenii să aibă puterea să îi demită și să îi sancționeze. Aceasta este ceea ce eu înțeleg prin democrație, și o astfel de democrație îmi doresc aici, la noi, acasă!”, a conchis Victoria Furtună.