(VIDEO) Activistul politic, Vlad Bilețchi, îi întreabă pe agricultori de ce protestează la vamă și nu la Parlament sau Guvern: “Nu vă lăsați folosiți”

Adrian Sirbu

Protestul agricultorilor de la frontiera Leușeni-Albița nu va rezolva problema fermierilor, întrucât deciziile nu se iau la vamă, ci la Guvern sau Parlament. O spune activistul politic, Vlad Bilețchi, care i-a întrebat pe agricultori, într-un clip video, de ce blochează frontiera, aducând disconfort celorlalți participanți la trafic, atât timp cât guvernarea stă bine-merci în Parlament și acolo se iau decizii.

Stimați agricultori, consider că demersul dvs este unul valabil. Atunci când la guvernare era Dodon și PSRM, dvs erați cu tractoarele în fața Guvernului și Parlamentului. Îmi amintesc cum un tractor chiar a tras o brazdă în fața Catedralei. Unele tractoare chiar au urcat pe scările Parlamentului și înaintau spre mascați. Acum însă ați venit la frontieră. Dragilor, nu de acolo vine problema. Nu sunteți mulțumiți că se importă producție în loc să se susțină producătorul autohton? De acord, dar vama execută legea, pe care o face Parlamentul. E logic atunci să veniți în fața Guvernului și Parlamentului. Altminteri îmi pun întrebarea – poate cineva din Guvern și Parlament este cointeresat să protestați în altă parte?”, a declarat Vlad Bilețchi.

Activistul politic a sugerat că agricultorii ar putea fi folosiți în interese meschine pentru a deturna ideea de protest.

“În caz contrar, dvs provocați pagube cetățenilor simpli, care circulă prin Leușeni-Albița. Provocați pagube transportatorilor, care nu poartă nicio vină că nu sunteți susținuți de stat. Mă întreb dacă cei care stau la baza organizării acestor proteste nu ar avea și alte interese decât cele sincere”, a mai declarat Bilețchi.

Agricultorii au ieșit la proteste săptămâna trecută. De mai multe ori drumul de acces spre Vama Leușeni a fost blocat. Fermierii spun că sunt în prag de faliment și cer demisia ministrului agriculturii și industriei alimentare.