(VIDEO) Alexandr Stoianoglo o invită pe Maia Sandu la dezbateri: nu la televiziuni, dar pe o platformă neutră

Ala Găină

„Puterea s-a pregătit din timp pentru victorie. A suprimat și a interzis mass-media de opoziție, a impus cenzura, a instaurat controlul unui singur partid asupra Comisiei Electorale Centrale, a lansat sondaje sociologice false, a desființat institutul observatorilor electorali și a abuzat de resursele administrative, inclusiv de cele externe. Rezultatul? Un eșec răsunător și rușinos”. O spune candidatul Alexandr Stoianoglo, care a vorbit astăzi într-un briefing de presă despre rezultatul alegerilor. 

Potrivit fostului procuror general, cea mai rușinoasă parte a acestor alegeri este legată de referendumul privind parcursul european.

„Consultanții puterii au apelat la cele mai cinice metode de manipulare, încercând să asocieze popularitatea ideii de integrare europeană cu candidatul lor aflat în criză de credibilitate. Ei au crezut că drumul european poate fi acaparat de un singur om. Au încercat să creeze o falsă luptă între bine și rău, divizând din nou cetățenii între proeuropeni „buni” și cei de „categoria a doua”, doar pentru că gândesc diferit. Însă rezultatul a fost opusul a ceea ce și-au dorit. Lipsa de credibilitate a candidatului puterii a tras rezultatul în jos, aducând viitorul european al Moldovei pe marginea unei totale discreditări”, a declarat Stoianoglo.

În același timp, Stoianoglo a invitat-o pe Maia Sandu la dezbateri, însă nu la televiziuni, ci în cadrul unei platforme neutre.

„Mă adresez Maiei Sandu cu o propunere constructivă. Să le oferim cetățenilor posibilitatea de a trage propriile concluzii despre dvs și despre mine, despre programele, obiectivele și ideile noastre. Și cel mai bun mod de a face acest lucru este prin dezbatere. Dar nu pe platforma mass-mediei dependente de putere, ci pe o platformă neutră. Să fie doi moderatori: de la dvs și de la mine. Și sunt convins că prin această abordare cetățenii noștri vor avea mai multe argumente pentru a lua decizii echilibrate, chibzuite și responsabile”, a declarat candidatul.

Stoianoglo mai spune că mizează în turul doi pe susținerea altor formațiuni.

„Aceasta trebuie să fie agenda unificatoare în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Iar aici nu vorbesc doar despre mine. Eu mizez mult pe susținerea altor formațiuni, lideri politici și lideri de opinie. Avem o șansă imensă să cîștigăm pe 3 noiembrie. Și vom câștiga”, a mai declarat acesta.