(VIDEO) Andrei Donică: „Doamna Maia Sandu, de ce până acum nimic nu se întâmplă cu dosarul uzurpării puterii în stat?”

Ala Găină

Deși au trecut ani buni de când Plahotniuc a plecat din țară, dosarul uzurpării de stat bate pasul pe loc și nimeni nu este tras la răspundere. Despre acest lucru a amintit liderul Mişcării Profesioniştilor „Speranţa-Nadejda”, Andrei Donică, în cadrul podcastului Nataliei Morari. Potrivit lui, acest lucru se întâmplă pentru că, de fapt, PAS a uzurpat puterea de stat. 

„Doamna Maia Sandu, de ce până acum nimic nu se întâmplă cu dosarul uzurpării puterii în stat? Nu cumva pentru că Plahotniuc are probe directe că dvs ați participat la uzurparea puterii în stat, cu stăpânii dvs, cu ambasadorii voștri, care pe toți i-a filmat cum puneau presiune pe dânsul ca să plece și negociau unde să plece. Eu i-am spus direct că voi ați făcut show cu uzurparea puterii în stat. Acum nimic nu se aude cu acest dosar. Dar de ce nu se aude nimic? De aceea pentru că Plahotniuc, în ziua aia când ei au votat pe 8 iunie, a doua zi a ieșit, a făcut un briefing și a spus că are dovezi că anume ei au uzurpat puterea în stat”, a declarat Andrei Donică.

„Eu și în ziua de astăzi spun că statul a fost re-capturat a doua oară. Asta se face acum cu mânușelele albe, ei vorbesc mult mai frumos la televizor, chiar dacă unii vorbesc și mai prost decât Candu și restul. Ei tot vorbeau frumos, europenește, ei tot luptau cu oamenii Kremlinului, la fel prindeau spioni și așa mai departe, dar noi atunci eram convinși că este controlată justiția, statul. Acum parcă e mai frumos, dar de fapt a rămas la fel”, a declarat, la rândul său, jurnalista Natalia Morari.

„Nimeni nu știe nimic de acest dosar, nimeni nu investighează nimic, dar asta, conform Constituției, este cea mai mare crimă – uzurparea puterii în stat”, a mai adăugat Donică.

Primul dosar în care Vladimir Plahotniuc și anturajul său au ajuns să figureze a fost inițiat în august 2019, după ce Dumitru Robu, proaspăt instalat atunci în funcția de procuror general interimar, a dispus, prin ordonanță, începerea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii în stat, în perioada 7–14 iunie 2019, de către PDM, partid aflat atunci la guvernare. Dosarul a fost inițiat în urma unei plângeri depuse de Andrei Năstase, ministrul de Interne din acea perioadă care a reclamat faptul că „Plahotniuc Vladimir a acționat în vederea accederii sale la putere și de menținere a sa și a Guvernului aservit, la putere, dispunând prin intermediul judecătorilor Curții Constituționale dizolvarea Parlamentului, continuarea împuternicirilor Guvernului condus de Filip Pavel, în pofida expirării împuternicirilor acestuia, neadmiterea intrării în atribuții a Guvernului condus de Maia Sandu”.