(VIDEO) Andrei Năstase a făcut totalurile campaniei electorale la Cetatea Sorocii: „Am mare încredere în voi, în toți moldovenii”

Ala Găină

Candidatul independent Andrei Năstase a făcut astăzi totalurile campaniei electorale la Cetatea Sorocii. În fața susținătorilor săi, fostul lider al protestelor antioligarhice a îndemnat cetățenii să iasă la vot, subliniind că ziua scrutinului este momentul decisiv pentru viitorul țării.

„Am așteptat 4 ani ca după ce am alungat oligarhii din țară, Republica Moldova să fie eliberată de scheme ilegale, corupție, să înceapă măcar să se vadă unele schimbări esențiale pentru un trai mai bun al oamenilor. Ceea ce vedem însă cu toții este o țară care a rămas sufocată de corupție, de incompetență, o țară săracă și mai plină de datorii decât a fost, o țară cu 220 de mii de oameni mai puțini”, a spus declarat Andrei Năstase.

Năstase a subliniat că, la fel ca în lupta sa anterioară împotriva oligarhilor, va rămâne un om independent de partide și de influențele politice, alegând să candideze fără sprijinul unei formațiuni politice.

„Am decis să candidez independent pentru că politica moldovenească a eșuat, nu există încredere în partide”, a afirmat el, adăugând că un președinte independent ar putea conduce țara „în interesul cetățenilor ei”.

În final, Năstase a promis cetățenilor:

„Dacă în primii doi ani de mandat nu îndeplinesc 50% din programul electoral, îmi depun demisia de onoare. Așa trebuie să procedeze toți politicienii, miniștrii, deputații, președintele țării”, a spus el, subliniind că politicienii ar trebui să fie responsabili față de promisiunile lor electorale. De asemenea, el a cerut ca viitorii președinți să fie obligați să participe la dezbaterile electorale, criticând faptul că unii candidați evită aceste confruntări directe.