(VIDEO) Andrei Năstase: „Actuala guvernare trebuia să ducă la bun sfârșit niște lucruri pe care eu le-am început în stradă”

Adrian Sirbu

Liderul protestelor antioligarhice, Andrei Năstase, sugerează că guvernarea PAS nu a făcut nimic pentru a investiga ilegalitățile care s-au întâmplat în Republica Moldova. În cadrul unei emisiuni de la TV8, politicianul a declarat că în perioada 2012-2015, a deconspirat mai multe scheme de spălare de bani de 30 de miliarde de euro, care nu s-au soldat cu nicio finalitate. 

„Eu rămân fidel poporului Republicii Moldova și vă dau doar un exemplu. Am spus oamenilor de-a lungul timpului că ar fi bine să fim atenți nu la vorbele politicienilor, ci la faptele lor. Am să mă refer la partenerii mei din blocul ACUM, de exemplu. Eu pot pretinde că am fost loial poporului Republicii Moldova în perioada în care poporului meu îi era greu. De exemplu, în 2012 – 2015, eu am deconspirat niște spălări de bani prin justiția și sistemul bancar din Republica Moldova, de 30 de miliarde de dolari. Eu le-am deconspirat, Inga Grigoriu a condus comisii de anchetă în Parlamentul Republicii Moldova, a făcut un raport, pe care l-a trimis instituțiilor statului. După asta, ea a plecat din Parlament, eu am plecat din Guvern și actuala guvernare trebuia să ducă la bun sfârșit niște lucruri pe care eu le-am început în stradă, Inga Grigoriu le-a continuat în Parlament și  era de datoria lor să facă acest lucru”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui Năstase, atunci când aveau loc aceste scheme și ilegalități, Maia Sandu, Igor Grosu, Dumitru Alaiba, și alții erau în Guvern.

Întrebarea mea este – poate pretinde vreun politician din Republica Moldova că a făcut același lucru în acea perioadă de timp? Nu, pentru că colegii mei de la PAS, de exemplu, erau în Guvern. Doamna președintă era în Guvern ministru al Educației, domnul Grosu era viceministru al Educației, domnul Alaiba era consilier la Filat și tot așa. Atunci când cineva face o afirmație, să vedem cât de bazată este pe probe sau fapte”, a declarat Andrei Năstase la TV8.